10 листопада відбулося перше засідання комісії з відбору Голови Національного агентства з питань запобігання корупції. На ньому розглянули основні питання, які мають зрештою запустити конкурс. 

Так, члени комісії одноголосно ухвалили Регламент роботи, критерії та методику оцінки кандидатів на посаду Голови НАЗК, погодили текст оголошення про початок конкурсу та перелік документів, які повинні будуть подати майбутні учасники. Також комісія обрала собі голову та заступницю голови.

Власне комісію очолив Метью Мюррей, голова антикорупційної неурядової і консалтингової компанії «Sovereign Ventures», ад’юнкт-професор Колумбійського університету. Його заступницею стала Тетяна Цувіна — в. о. завідувача кафедри цивільного судочинства, арбітражу та міжнародного приватного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Надалі ми очікуємо публікації на сайті Кабінету Міністрів оголошення про початок та умови конкурсу на Голову НАЗК, де має бути зазначений перелік документів та кінцевий строк їхнього подання. Також, як і під час минулого відбору, очікуємо на публікацію затвердженого Регламенту комісії, а також критеріїв та методики оцінки кандидатів.

Нагадаємо, що раніше Transparency International Ukraine закликала уряд провести конкурс на керівника НАЗК без затримок, адже у січні 2024 року завершиться мандат повноважень чинного Голови НАЗК Олександра Новікова. 

Згідно з законом до складу комісії входять 6 осіб: 3 особи, визначені власне Кабінетом Міністрів, та 3 особи, визначені урядом на підставі пропозицій донорів, які протягом останніх двох років надавали Україні міжнародну технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(353) "Надалі ми очікуємо публікації на сайті Кабінету Міністрів оголошення про початок та умови конкурсу на Голову НАЗК, де має бути зазначений перелік документів та кінцевий строк їхнього подання." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Надалі ми очікуємо публікації на сайті Кабінету Міністрів оголошення про початок та умови конкурсу на Голову НАЗК, де має бути зазначений перелік документів та кінцевий строк їхнього подання.