4 березня Комісія оголосила трьох переможців конкурсу з відбору Директора НАБУ. Надалі Директора має обрати Кабінет Міністрів.

На думку комісії з-поміж усіх учасників найбільш гідними посади Директора НАБУ є Сергій Гупяк (начальник 4-го слідчого відділу Теруправління ДБР у Хмельницькому), Семен Кривонос (очільник Держінспекції архітектури та містобудування) та Роман Осипчук (керівник управління внутрішнього контролю НАБУ).

Зазначимо, що члени комісії Карен Грінавей та Олексій Савчук відмовилися голосувати за обрання трійки, оскільки, за їх словами, вони підтримують не всіх кандидатів із вказаної трійки. Проте і пані Карен, і пан Олексій наголосили, що сподіваються на розумний підхід Кабміну до вибору гідного очільника НАБУ.

Директор НАБУ — одна з головних осіб, які напряму впливають на антикорупційну політику в Україні. І ми раді, що стали свідками справді якісного відбору, — коментує конкурс заступниця виконавчого директора TI Ukraine з юридичних питань Катерина Риженко. — На всіх етапах конкурсу комісія показувала свої професійність і реальну направленість на обрання справді достойних людей. Усі співбесіди — і на доброчесність, і на компетентність — були справді ґрунтовні й давали можливість показати сильні й слабкі сторони кандидатів. Тож тепер сподіваємося, що Кабмін до свого вибору підійде з таким же рівнем виваженості, і вже найближчим часом ми дізнаємося ім’я майбутнього очільника НАБУ”.

Із обраних Комісією трьох кандидатів прем‘єр-міністр обере та подасть на затвердження уряду майбутнього директора НАБУ. 

Нагадаємо, що всього до етапів співбесід пройшов 21 кандидат. За результатами тестування на знання законодавства та загальні здібності до етапу співбесід мали пройти 22 особи. Проте після додаткової перевірки конкурсна комісія виявила, що у кандидата Руслана Габрієляна було недостатньо керівного досвіду, тому його усунули від участі в конкурсі, а кандидат Євгеній Теницький знявся з конкурсу вже під час співбесід на доброчесність.

Перед співбесідами Transparency International Ukraine проаналізувала усіх кандидатів, які пройшли етап тестування, та сформувала перелік запитань, на які претенденти надавали свої відповіді на етапі співбесід на доброчесність. Детально про те, як проходили співбесіди, TI Ukraine розповідали у Телеграмі.

 

Цю публікацію підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її вміст є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(433) "Усі співбесіди — і на доброчесність, і на компетентність — були справді ґрунтовні й давали можливість показати сильні й слабкі сторони кандидатів. Тож тепер сподіваємося, що Кабмін до свого вибору підійде з таким же рівнем виваженості." ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

Усі співбесіди — і на доброчесність, і на компетентність — були справді ґрунтовні й давали можливість показати сильні й слабкі сторони кандидатів. Тож тепер сподіваємося, що Кабмін до свого вибору підійде з таким же рівнем виваженості.

Катерина Риженко