25.11.2016

25 листопада 2016 року в.о. міністра охорони здоров’яУляна Супрун, представники ІТ-бізнесу та громадські організації підписали Меморандум про наміри створити в Україні систему електронних послуг в сфері медицини (eHealth).

 

Виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин заявив про готовність організації бути гарантом прозорості цього процесу. ТІ Україна, за його словами, як один зі співтворців системи ProZorro, не береться за справу, якщо не вірить в її успіх. “В даний момент ми віримо, що змінивши підходи можна змінити взагалі всю систему. І те, що системний підхід електронізації послуг починається з такої складної сфери, де 25 років робилися лише напівкроки, це величезна заслуга міністерства. Ми гарантуємо, що ми максимально контролюватимемо, ефективно допомагатимемо та сприятимемо, щоб сфера, яка зараз вважається “чорною дірою”, стала сферою на яку можуть рівнятися інші галузі“, – наголосив очільник організації.

 

Голова координаційної ради Мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей заявив про готовність брати участь цієї однієї з найбільших пацієнтських організацій в проекті. За його словами питання створення ефективного eHealth це питання врятованних людських життів.

 

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що відомство планує бачити серед складових українського eHealth реєстр пацієнтів, реєстр лікарів, систему електронних рецептів та електронних лікарняних. Заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк повідомив про плани до кінця 2016 року напрацювати дорожню карту по створенню eHealth в Україні, правила доступу до цієї системи та технічні вимоги до пілотного продукту.