21 грудня 2019 року ГO «Трансперенсі Інтернешнл Україна» та Фонд державного майна України (ФДМУ) підписали меморандум про співпрацю.

Метою співпраці є зниження рівня корупційних ризиків, просування принципів максимальної відкритості та ефективності процесів реалізації державного майна України, а також консультування з метою забезпечення функціонування та вдосконалення інформаційних систем ФДМУ. 

Одним із етапів ефективного розвитку реформ ФДМУ є створення Офісу Сталих Інвестицій. У межах цієї формації ТІ Україна буде здійснювати підбір, залучення та координацію роботи експертів. Ці особи братимуть участь у створенні необхідної нормативно-правової бази для функціонування інформаційних систем ФДМУ, проведенні публічних кампаній щодо популяризації інформаційних систем ФДМУ, його роботи та процесів приватизації в Україні, зокрема розроблення друкованої, відео- та інших рекламних матеріалів, та інші функції.

ТІ Україна та ФДМУ звертаються до всіх із пропозицією підтримати добровільними пожертвами створення Офісу Сталих Інвестицій, що сприятиме пришвидшенню реформ у сфері приватизації, оцінки майна та інституційних змін у ФДМУ.

Такі пожертви будуть абсолютно добровільними і прийматимуться на розрахунковий рахунок ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна», яка є співініціатором підтримки реформи сфери управління державної власності.

З будь-якими запитаннями та пропозиціями щодо надання фінансової допомоги та детальної інформації можна звернутися ка до керівниці департаменту міжнародних зв’язків та розвитку Анастасії Козловцевої [email protected]