20-21 жовтня в Копенгагені, Данія відбувся Annual Membership Meeting глобального антикорупційного руху Transparency International. Представники українського відділення також доєдналися до зустрічі.

У зустрічі взяли участь близько 150 осіб, які представляли майже 100 відділень ТІ по всьому світу.

Під час двох днів зустрічі основна увага була зконцентрована на питаннях цінностей та цілісності руху. Під час панельних дискусій обговорення стосувалися двох стратегічних напрямків, перший з них –  «брудні гроші»: якими шляхами можливо зруйнувати потоки брудних грошей в контексті державних контрактів та інфраструктури та які методи та дійові особи роблять можливими існування проблеми, як ефективно використовувати існуючу політичну систему для боротьби з відмиванням грошей. В рамках цієї панелі була представлена робота українського відділення в контексті моніторингу публічних закупівель.

Другий напрямок – політична інтеграція – обговорювався в контексті політичного фінансування та шляхів підвищення політичної прозорості та підзвітності, а також ефективного вирішення проблем конфлікту інтересів, проблеми так званих revolving doors та непрозорого лобіювання.

Важливою частиною роботи було голосування за нового члена Ради директорів. Ним став Альберто Преч з Чилі.

На пленарних засіданнях було організовано роботу двох тематичних груп: одна стосувалася основних цінностей та того як на них впливають нинішні глобальні тенденції, інша – способів зв’язку та комунікацій зі світом для досягнення цілей.

Під час першого тематичного пленарного засідання важлива роль відводилася глобальним тенденціям та зміні цінностей у сучасному світі: яким чином у сучасному світі з новими соціально-політичними конфігураціями можливо проводити антикорупційну роботу.

Друге пленарне засідання було сфокусоване на питаннях адвокації в її глобальному фокусі та місцевих досягнень.