Державне бюро розслідувань розслідує можливий незаконний продаж 27 гектарів на узбережжі Чорного моря. Ідеться про арештовані землі, передані до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). 

Як свідчить одна з ухвал у судовому реєстрі, АРМА могло порушити правила проведення електронних торгів. Зокрема, Агентство дало трохи більше тижня на підготовку до аукціону на системі електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ). Хоча згідно з нормативними документами, АРМА мало би встановити строк не менше тридцяти днів. Бо в цьому випадку йдеться про продаж нерухомого майна.

Крім того, існує сумнів у релевантній оцінці чорноморської землі. Відповідно до ухвали, слідчі Державного бюро розслідувань вважають ціну лотів заниженою.

Створення ефективної інституції, яка би відповідала за збереження арештованих активів та їхнє управління, – дуже важливий крок антикорупційної реформи. Межигір’я, “ТЕЦи Дубневичів”, офіси у Гулівері, “вертолітний майданчик Януковича”, “самобуди Войцеховського”, активи фігурантів справ НАБУ-САП – за тимчасове управління та продаж відповідає саме АРМА.

ТІ Україна вже спрямувала низку запитів до АРМА, СЕТАМ і ДБР, аби з’ясувати обставини справи та виявити потенційні можливості для корупційних зловживань.

Нагадаємо, минулого тижня керівник юридичного відділу ТІ Україна опублікувала колонку на НВ.Бізнес, яка коротко і по суті описує два найважливіші блоки проблем СЕТАМ.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(108) "АРМА могло порушити правила проведення електронних торгів" ["quote_author"]=> string(0) "" }

АРМА могло порушити правила проведення електронних торгів