16 грудня Комісія з відбору голови НАЗК оголосила ім’я переможця. Ним став прокурор Олександр Новіков.

Наразі він — прокурор Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності ГПУ. Зараз одна з його гучних справ у суді — щодо можливого підроблення результатів Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

У 2015 році він був претендентом на посаду Голови/першого заступника Голови САП. Тоді комісія пропонувала призначити  Новікова як одного з трьох кандидатів заступником Холодницького.

Таке рішення членів Комісії означає, що цей кандидат має найкращі професійний досвід, знання і якості для посади Голови НАЗК серед усіх претендентів, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності, — зазначає юридичний радник ТІ Україна Олександр Калітенко. — Зараз Комісія має внести подання Кабінету Міністрів про призначення кандидата на посаду Голови Національного агентства. Надалі — справа за Кабміном”.

Нагадаємо, 18 жовтня набув чинності закон, що передбачав перезавантаження НАЗК, зокрема зміну керівництва та перехід на одноособове управління Агентством замість колегіального. 

28 жовтня Кабмін затвердив склад конкурсної комісії, куди увійшли три представники міжнародних організацій і три від уряду.

25 листопада Комісія з відбору голови НАЗК затвердила перелік з 30 кандидатів, які відповідають вимогам конкурсу, а 6 грудня оголосила короткий перелік претендентів.

13-14 грудня Transparency International Ukraine вела текстову трансляцію співбесід.

Довідково:

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.