Профільний комітет рекомендував парламенту прийняти у другому читанні та в цілому два законопроєкти, які стосуються державних підприємств та Фонду державного майна — 8205 «Про особливості припинення держпідприємств» та 8250 «Про оптимізацію структури ФДМУ».  

На сьогодні в управлінні ФДМУ знаходиться понад 1300 економічно неактивних державних підприємств. Але через недосконалість правового регулювання держава не може забезпечити ефективний процес їх ліквідації. Водночас це породжує корупцію, яка пов’язана з незаконним використанням та відчуженням майна цих підприємств без належного контролю з боку держави. 

Законопроєкт № 8205 має це змінити. Він зробить процедуру припинення держпідприємств самоокупною та дозволить залучати до її проведення кваліфікованих спеціалістів з відповідним досвідом. Також розблокується механізм продажу арештованого майна державних підприємств, заборона на продаж якого діє з 2007 року. Таке майно будуть реалізувати через електронні аукціони на Prozorro.Продажі. 

Завдяки новій процедурі можна буде продати активи непрацюючих держпідприємств щонайменше на 140 млн грн та погасити їхні борги перед держбюджетом.

ТІ Ukraine долучилася до робочої групи з підготовки пропозицій до законопроєкту, щоб мінімізувати корупційні ризики, зокрема під час відбору керуючих припиненням ДП.

Законопроєкт № 8250 передбачає зміну організаційної структури ФДМУ через централізацію управління відомством. Також він надає очільнику Фонду повноваження призначати та звільняти своїх заступників та керівників регіональних відділень.

Фонд держмайна сам наголошував на необхідності доопрацювати законопроєкт, щоб забезпечити безперервність виконання повноважень під час реорганізації. 

На засіданні комітету повідомили, що до другого читання у документ також включили норми щодо:

  • управління ФДМУ конфіскованими, у тому числі російськими, активами підсанкційних осіб;
  • розблокування великої приватизації;
  • забезпечення додаткових гарантії для покупців об’єктів приватизації.

Наразі невідомо, які саме поправки та пропозиції до цього законопроєкту комітет врахував. Однак експерти TI Ukraine обов’язково підготують детальний розбір усіх змін, щойно вони будуть опубліковані. 

Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Швеції.